Verhoeven te Weerde

Deze reeds geïsoleerde zolder diende te worden omgevormd van stockagezolder tot hobbyruimte met een kleine bergzolder. De zoldertrap werd vervangen door een vaste trap boven de bestaande trap

Uitvoeringsperiode

november-december 2014

Uitgevoerde werken

trapgat maken, dakraam plaatsen, tussenwanden, binnendeuren, elektriciteit, gyprocafwerking

Isolatiedikte en Rd-waarde van het dak

18 cm minerale wol, Rd-waarde = 5,10 m²K/W

Beschrijving

Na een extra controle op de geplaatste dakisolatie en het aanbrengen van een bijkomend dampscherm volgens de regels der kunst, werd overgegaan tot de meer structurele werken.

Eerst werd een trapgat bijgemaakt in de betonvloer voor de nieuwe vaste trap, boven de bestaande trap. Om op deze kleine ruimte toch een comfortabele trap te plaatsen werd een kwartslag toegevoegd onderaan en werd een klein gedeelte van de naastgelegen slaapkamer opgeofferd. Het oude zoldergat werd na de werken dicht gemaakt (beton/chape). Om geen lawaaihinder te geven in de slaapkamer werd het trapgat akoestisch afgeschermd met een structuur, isolatie en gyproc aan de onderzijde.

Op zolder werd met tussenwanden een kleine bergruimte gemaakt waarin ook de chauffageketel en het ventilatiesysteem hun plaats konden behouden. De rest van de zolder is een leuke speelkamer/hobbyruimte geworden met veel lichtinval.