Smedts te Meise

Een zolder met potentieel, van A tot Z omgevormd tot leefruimte. Klant heeft er nadien een studio van gemaakt door toevoeging van een kitchenette, enz …

Uitvoeringsperiode

april 2004 (eentje uit nostalgie uit de oude doos dus)

Uitgevoerde werken

dakisolatie, dakramen, elektriciteit, gyprocafwerking, binnendeur, laminaat

Isolatiedikte en Rd-waarde van het dak

24 cm minerale wol, Rd-waarde = 6,85 m²K/W (superisolerend dus voor die tijd)

Specials

Een projectje uit nostalgie uit de oude doos gehaald, we zijn qua renovatiewerken niet aan ons proefstuk toe.

Beschrijving

Een project uit de oude doos zou je dit kunnen noemen. We zijn al jaren bezig met de renovaties van zolders, een klassieke zolderinrichting. We toverden een kale zolder met potentieel om tot een studio voor een familielid van de eigenaar anno 2004.

Het dak werd geïsoleerd met 24 cm minerale wol, iets wat voor die tijd haast ‘superisolerend’ was. Op dat punt zijn al onze klanten gerust, hun investering kan nog jaren mee met steeds strenger wordende normen en hogere brandfstofprijzen.

Na het afwerken (tot en met laminaat en binnendeuren) kon de klant aan de slag voor het schilderwerk. Hij liet ook nog een kleine kitchenette installeren om zodoende onafhangkelijk van de woning deze leuke studio te kunnen betrekken.

De eigenaar zelf beschikt nu over een woning mét studio op de bovenverdieping. Die kan ook later dienst doen bij de komst van kinderen of als er loge’s zijn. Deze mooi afgewerkte studio is het winter en zomer aangenaam vertoeven. Tegelijk werd ook het akoestisch comfort sterk verbeterd, niet onbelangrijk onder een landingsroute van de nationale luchthaven.

Besluit : we kunnen ons beroepen op jaren ervaring in het renoveren van woningen met een aanpak van A tot Z. Onze professionele teams zorgen voor jouw gemoedsrust door een stressvrij verloop van de werken.