Kelderisolatie, garages en doorritten
Via een (kruip)kelder koelt de vloer in de winter sterk af. Zeker bij een verluchte (kruip)kelder daalt de vloertemperatuur door de koude luchtcirculatie in de winter stevig. Kelderisolatie drukt de stookkosten en maakt korte metten met dat koude voeten-gevoel.
Een kille vloer geeft, zeker voor wie binnenshuis graag op sokken of blote voeten rondloopt, een erg onbehaaglijk gevoel. Bovendien zal een groot verschil tussen kamertemperatuur en deze van de vloer ook nog eens een tochtgevoel veroorzaken.
Condensatie en andere vochtproblemen zijn soms een gevolg van een vochtige kruipruimte zonder verluchting en zonder isolatie. Vermijd deze problemen door meteen de oorzaak aan te pakken. Je (kruip)kelder isoleren: een goed idee!
Waar wordt de isolatie aangebracht?
Het (kruip)kelderplafond is meestal de enige mogelijke plaats om extra isolatie aan te brengen. Met speciale isolatiepluggen bevestigen we harde PIR-platen tegen het plafond. Met 7 cm PIR wordt een R-waarde van 3,00 m²K/W, waarmee ruimschoots voldaan wordt aan de premievoorwaarde.
Voor zichttoepassingen zoals een garage of doorrit kan er ook gebruik gemaakt worden van een onzichtbare bevestiging met speciaal montageschuim.
Isolatie én afwerking
Voor zichtbare buitentoepassingen waar een afwerking is vereist (oversteek, terras) zorgen wij voor isolatie én afwerking samen.
Afwerkingen met hout, sidings, trespa behoren tot de mogelijkheden.