Vanderveken te Koningslo (Vilvoorde)

Doel was van de ouderlijke woning een nieuwe frisse verhuurwoning maken die voldoet aan alle hedendaagse normen.

Uitvoeringsperiode

maart-augustus 2015

Uitgevoerde werken

dakramen, dakisolatie, behandelen en verstevigen van de houten vloeren, akoestische vloerisolatie, volledig vernieuwen van de elektrische installatie, volledig vernieuwen van de badkamer, pleister- en gyprocafwerking, muur- en vloertegels, laminaatvloer verdiepingen, schilderwerken, …

Isolatiedikte en Rd-waarde van het dak

16 cm minerale wol, Rd-waarde = 4,55 m²K/W

Specials

Volledige strippen en renoveren van hele woning van A tot Z, inclusief technieken en afwerking :

Zowel de technische installaties (sanitair en elektrische installatie) werden vervangen door ons, maar ook de afwerking zoals pleisterwerken, vloeren, … werden door ons uitgevoerd.
Na de schilderwerken (in basiskleur) werd deze verhuurwoning bijgevolg instapklaar opgeleverd.

Beschrijving

Na het volledig strippen van de woning werden de voorbereidingen getroffen voor een volledige vernieuwing van de elektrische installatie (slijp- en kapwerk). Het dak werd geïsoleerd met een pakket van 16 cm minerale wol, goed voor een Rd-waarde van 4,55 m²K/W. De verzwakte zoldervloer werd behandeld tegen ongedierte, versterkt en genivelleerd alsook van een akoestische isolatie en plafondafwerking in gyproc voorzien. Ook de andere houten tussenvloeren werden op dezelfde manier onder handen genomen.

Het pleisterwerk kreeg een volledige opfrisbeurt, waar nodig werd het volledig vervangen. We zorgden zelf voor de schilderwerken in een basiskleur, zodat de huurder naar eigen smaak nog enkele accentmuren in een andere kleur kon schilderen.

Op de verdieping werd een nieuwe badkamer geplaatst, in de hal beneden werd een tweede hangtoilet voorzien.

Na plaatsing van alle technieken werd de vloer vernieuwd, deels met een tegelvloer en deels met een laminaatvloer.
De elektrische installatie werd gekeurd en van de nodige wettelijke technische schema’s voorzien.

De klant voorzag zelf in het vervangen van de ramen en opfrissen van de gevels voor- en achteraan van deze mooie gerenoveerde rijwoning.  

Ondanks het bouwjaar (1960) beschikt de eigenaar nu over een instapklare, comfortabele en onderhoudsvriendelijke verhuurwoning.

Besluit : ook grondige renovaties behoren tot ons uitvoeringspakket, waarbij je als klant kan kiezen hoever je wil gaan qua dienstverlening. Standaard krijg je een aanpak en begeleiding van A tot Z, ook als je bepaalde werken zelf wil uitvoeren. Onze professionele teams zorgen voor jouw gemoedsrust door een stressvrij verloop van de werken.