Van Cutsem te Melsbroek

Klassieke zolderinrichting van A tot Z, afbraak tot en met afwerking.

Uitvoeringsperiode

mei-juni 2016

Uitgevoerde werken

dakisolatie, elektriciteit, behandelen en versterken van de houten verdiepingsvloer, gyprocafwerking, laminaatvloer

Isolatiedikte en Rd-waarde van het dak

24 cm minerale wol, Rd-waarde = 6,85 m²K/W

Specials

Timing der werken, strakke planning in combinatie met andere verbouwingswerken aan de woning.

Beschrijving

De klant zorgde zelf voor het strippen van de zolder, alle bekleding in planchettes en de plankenvloer van de zolder werden vooraf verwijderd. Het werd meteen duidelijk dat de zoldervloer moest uitgepast en versterkt worden. Ook een behandeling van het bestaande hout zorgde voor meer gemoedsrust op lange termijn. De vloerroostering werd tegelijk voorzien van minerale wol om de akoestische prestaties te verbeteren.

Bovenop deze vernieuwde verdiepingsvloer kon er verder worden gebouwd aan het framewerk met 26 cm dakisolatie in 2 lagen. De elektrische installatie kreeg een upgrade met bijkomende stopcontacten en inbouwspots. Alles werd keurig afgewerkt met gyproc en een laminaatvloer. Voor de veiligheid van de jongste bewoners werd het trapgat afgeschermd met een kops wandje.

Besluit : een kleine zolder waarvan je zou denken dat hij amper bruikbaar zou zijn kan mits wat dakramen en een lichte afwerking een prachtige woonruimte worden. Laat je adviseren over de mogelijkheden en maak je droom waar. Met een aanpak van A tot Z, zorgen onze professionele teams voor een stressvrij verloop van de werken.