Lauwers A te Kampenhout

Project van A tot Z, volledige herindeling en inrichting van de bovenverdieping.

Uitvoeringsperiode

april-augustus 2013

Uitgevoerde werken

dakramen, dakisolatie, aanpassen van de houten draagvloeren, akoestische vloerisolatie, volledig vernieuwen van de elektrische installatie, volledig vernieuwen van sanitaire installatie met toilet nachthal en extra badkamer, pleister- en gyprocafwerking, muur- en vloertegels, vloerverwarming badkamer, parketvloer, binnendeuren, schilderwerken, …

Isolatiedikte en Rd-waarde van het dak

30 cm minerale wol, Rd-waarde = 8,50 m²K/W

Specials

Superstrak schema van 4 maanden voor totale verbouwing, zeer hoge isolatiewaarde, laten zakken vloerniveau met 7 cm en tegelijk versterken van de vloer, akoestisch isoleren van de vloer en zwevende vloer bovenop, coördinatie van alle werken tot en met schilderwerken.

Beschrijving

Na het volledig strippen van de verdieping werd de vloer open gehaald en zonder afbraak van de plafonds van het gelijkvloers aangepast. Het vloerniveau diende tegelijk 7 cm te zakken en versterkt te worden, om na het akoestisch isoleren ook een zwevende chape te kunnen plaatsen. Zonder aanpassing van het niveau van de bestaande trap zijn we er toch in geslaagd om de vloer te versterken en akoestisch topprestaties te laten leveren. Tegelijk werd een extra zolderruimte (opbergruimte en hobby’s) gecreëerd door het plafond van de eerste verdieping te versterken.

Op de verdieping werd de elektrische installatie en andere technieken volledig vernieuwd. Het dak werd geïsoleerd met een pakket van liefst 30 cm minerale wol, goed voor een Rd-waarde van 8,50 m²K/W (bijna een passiefbouw). Ook alle tussenwanden zijn akoestisch isolerend gemaakt voor extra wooncomfort.

Er werd een nieuwe badkamer geplaatst alsook een tweede hangtoilet in de nachthal.
Het pleisterwerk werd volledig vervangen, het dak en de tussenmuren werden van een gyprocafwerking voorzien. We zorgden zelf voor de schilderwerken, binnendeuren, parketvloer.

Besluit : ook zeer grondige renovaties mét ambities behoren tot ons uitvoeringspakket, waarbij je als klant kan kiezen hoever je wil gaan qua dienstverlening. Standaard krijg je een aanpak en begeleiding van A tot Z, ook als je bepaalde werken zelf wil uitvoeren. Onze professionele teams zorgen voor jouw gemoedsrust door een stressvrij verloop van de werken.