Reniers te Haacht

Kleine zolder omvormen tot twee gelijke kinderkamers en speelhoek

Uitvoeringsperiode

mei-juni 2017

Uitgevoerde werken

afbraakwerken, dakramen, dakisolatie, akoestische vloerisolatie, elektriciteit, gyprocafwerking, laminaat, binnendeuren.

Isolatiedikte en Rd-waarde van het dak

26 cm minerale wol, Rd-waarde = 6,78 m²K/W

Specials

Korte termijn qua planning, coördinatie met dakwerker, plaatser nieuwe trap, …

Beschrijving

Nadat enkele versterkingen in het dak werden aangebracht en de schouw werd afgebroken konden we goed en wel aan de slag. Alle binnenbekleding met beperkte isolatie ging er uit, drie dakramen werden bijgeplaatst en de houten vloer werd akoestisch geïsoleerd door inblazing van minerale wol. Een dik pakket aan thermische dakisolatie zorgde ook voor een goede akoestische verbetering naast deze drukbereden steenweg. Na het maken van het trapgat werden alle tussenwanden uitgelegd op de vloer ter controle van de indeling van de ruimten zelf. Drie maanden na afbraakwerken was de hele bovenverdieping klaar en kon de laminaat en de binnendeuren volgen. De klant hoefde hier enkel nog te schilderen en meubels te plaatsen alvorens de ruimte in gebruik te kunnen nemen.

Besluit : ook kleine zolders waarvan je zou denken dat ze amper bruikbaar zijn kunnen soms met een slimme indeling tot een prachtige woonruimte omgetoverd worden. We speelden hier zoals vaak ook de rol van binnenhuisarchitect om samen met de klant het maximale uit deze ruimte kunnen halen. Met een aanpak van A tot Z, zorgen onze professionele teams voor een stressvrij verloop van de werken.