Van Audenhoven te Leuven

Doel was van de ouderlijke woning een up-to-date verhuurwoning maken voor studentenkamers of studio’s die voldoet aan alle hedendaagse normen.

Uitvoeringsperiode

april-juli 2017

Uitgevoerde werken

dakramen, dakisolatie, gedeeltelijk vernieuwen van buitenschrijnwerk, afbreken schouwen, volledig vernieuwen van dakbedekking (in onderaanneming), behandelen en verstevigen van de houten vloeren, akoestische vloerisolatie, volledig vernieuwen van de elektrische installatie (in onderaanneming), pleister- en gyprocafwerking.

Isolatiedikte en Rd-waarde van het dak

24 cm minerale wol, Rd-waarde = 6,85 m²K/W

Specials

Volledig vernieuwen van de dakbedekking, zorg voor de bestaande bouwstijl en kenmerken van het gebouw binnen en buiten.

Beschrijving

Met zorg voor de bestaande bouwstijl en kenmerken werd dit pand waar nodig gestript en gerenoveerd.

Een volledige vernieuwing van de elektrische installatie en het dak drong zich op en werd tijdens onze werken mee opgenomen in ons aanbod en gecoördineerd. Het dak werd het jaar voor de renovatiewerken al geïsoleerd met een pakket van 24 cm minerale wol, goed voor een Rd-waarde van 6,85 m²K/W.

De verzwakte houten vloeren werden behandeld, versterkt en genivelleerd en van een thermische en/of akoestische isolatie voorzien.
Een deel van het buitenschrijnwerk was nog te vernieuwen, achteraan werd van een raam meteen een deuropening gemaakt.

Het pleisterwerk kreeg een volledige opfrisbeurt, waar nodig werd het volledig vervangen. Het dak zelf werd met gyproc afgewerkt, net als enkele plafonds die aan vervanging toe waren.

Van hieruit ging de klant zelf aan de slag met schilderwerken, plaatsing van een nieuwe vloerbekleding en de inrichting zelf.

Ondanks het bouwjaar (± 1950) beschikken de eigenaars nu over een instapklaar, comfortabel en onderhoudsvriendelijke pand om te verhuren.

Besluit : ook grondige renovaties behoren tot ons uitvoeringspakket, waarbij je als klant kan kiezen hoever je wil gaan qua dienstverlening. Standaard krijg je een aanpak en begeleiding van A tot Z, ook als je bepaalde werken zelf wil uitvoeren. Onze professionele teams zorgen voor jouw gemoedsrust door een stressvrij verloop van de werken.