De Groef te Vilvoorde

In een samenwerking met de door de bouwheer gekozen architect zijn we samen aan de slag gegaan om deze zeer kleine zolder om te toveren tot een prachtige master bedroom met een werkruimte en leeshoek voor de klant.

Uitvoeringsperiode

oktober-november 2016

Uitgevoerde werken

trapgat, dakisolatie, dakramen, elektriciteit, pleister & gyprocafwerking

Isolatiedikte en Rd-waarde van het dak

30 cm minerale wol, Rd-waarde = 8,50 m²K/W

Specials

Zeer hoge isolatiewaarde van 8,5 m²K/W, maken van bijkomend trapgat boven bestaande trap van de eerste verdieping, korte projecttijd

Beschrijving

Het dak van deze kleine zolder werd voorzien van liefst 4 dakramen gericht op de tuinzijde (zuidkant). Door toevoeging van zonwering en rolluiken (met automatisering voor de onbereikbare bovenste ramen) werd er gezorgd voor licht, verluchting en wooncomfort. Door de zeer performante dakisolatie is het winter en zomer aangenaam vertoeven in deze woonruimte onder het dak.

Met alle droogtijden ingerekend van beton en pleisterwerken of de onvermijdelijke wachttijden (fabricage van de trap) kon de klant ongeveer 3 maanden na aanvang beginnen schilderen en de ruimte in gebruik nemen.

Besluit : ook kleine zolders waarvan je zou denken dat ze amper bruikbaar zijn kunnen soms met een slimme indeling tot een prachtige woonruimte omgetoverd worden. De architecte van dit project heeft het maximale uit deze ruimte kunnen halen. Met een aanpak van A tot Z, zorgen onze professionele teams voor een stressvrij verloop van de werken.