Van Looy te Hever

Een oud dakgebinte met zo min mogelijk verlies van plaats en zicht op het oude houtwerk isoleren en afwerken.

Uitvoeringsperiode

september 2015

Uitgevoerde werken

dakisolatie, dakramen, elektriciteit, gyprocafwerking

Isolatiedikte en Rd-waarde van het dak

6 cm minerale wol + 8,2 cm PIR-isolatieplaten, Rd-waarde = 5,25 m²K/W

Specials

minimale isolatiedikte, maximale opbrengst, onregelmatige houten dakbalken van oud gebinte in het zicht houden (afwerkingsgraad)

Beschrijving

Het dak werd voorzien van de nodige dakramen om meer licht binnen te krijgen. Tussen het bestaande houtwerk werd een minerale wol gestopt, tegen het houtwerk werd een harde isolatieplaat in PIR geplaatst voor een maximale thermische isolatie op een zo klein mogelijke dikte.

Voor een leefzolder is dit niet onze meest gebruikelijke opbouw, maar gezien de wens om zoveel mogelijk houtwerk zichtbaar te houden werd met dit relatief dunne isolatiepakket toch nog een hoge isolatiewaarde bekomen. 

De foto’s spreken voor zich, het plaatsen van zowel de isolatie (kierdicht) als de afwerking (netjes aansluitend) op het grillige houtwerk van het dak was een te verwachten  uitdaging. We waren uiteraard niet aan ons proefstuk toe op dat vlak, dat scheelt enorm in kwaliteit nadien. 

Besluit : ook voor minder gangbare uitvoeringen kan je bij ons terecht voor een aanpak van A tot Z.
We zijn erg trots op deze realisatie, zeker nu ook de klant er qua inrichting een pareltje van heeft gemaakt : dit is een ruimte die mag gezien worden !