Isolatie verhoeven
animated
Nieuws
 www.isolatieverhoeven.be - info@isolatieverhoeven.be - Tel. (016) 65 05 05 - Fax (016) 65 70 50
NL - FR 

Voorbeeldwerf Perliton dakisolatie (bij nieuwbouw) ...

  Kijk ook eens in ons nieuw uitgebreid fotoboek isolatiewerken !

Foto 1 : Covee te Kampenhout

Foto 1 : Covee te Kampenhout  

Foto 2 : Het uitpassen van het dak

Foto 2 : Het uitpassen van het dak Het dak wordt uitgepast met reilatten en polystyreen vulblokken om een correcte afwatering te bekomen.

Foto 3 : Mortellaag op dakvloer aanbrengen & isolatieplaten inwerken

Foto 3 : Mortellaag op dakvloer aanbrengen & isolatieplaten inwerken Aan de afvoer wordt voor een EPB-conforme uitvoering een startdikte van minimaal 12 cm aanbevolen, bestaande uit een isolatieplaat uit polystyreen of polyurethaan van 8 cm en een druklaag isolatiemortel van 4 cm.

Foto 4 : Isolatievulblokken inwerken

Foto 4 : Isolatievulblokken inwerken Verderop worden polystyreenplaten van oplopende dikte uitgelegd. De onderliggende mortel zorgt steeds voor een perfect contact van de ondergrond met de vulblokken. Uitbarsten is hierdoor uitgesloten, ondanks dat een dakvloer bijna nooit perfect egaal is.

Foto 5 : Gieten van de bovenlaag

Foto 5 : Gieten van de bovenlaag Tot slot giet men de voegen toe en giet men de bovenlaag van 4 à 5 cm over alle blokken heen. Men trekt deze druklaag af op de aftrekreien waardoor het bovenoppervlak mooi in helling en egaal ligt.

Foto 6 : Aftrekreien wegnemen en polieren

Foto 6 : Aftrekreien wegnemen en polieren De aftrekreien worden uit de mortel gehaald en er wordt als laatste nog met de hand gepolierd. Plasvorming op een dak is op deze mortel bij een correcte helling uitgesloten.

Foto 7 : Strook per strook

Foto 7 : Strook per strook Zo werkt men strook per strook het hele dak af. Koepels en uitsparingen vormen geen probleem. De opkanten worden op uw vraag in dezelfde mortel opgetrokken.

Foto 8 : Eindresultaat

Foto 8 : Eindresultaat Op deze isolatiemortel wordt, na uitdroging, rechtstreeks de roofing gebrand. De polystyreenkorrels aan het bovenoppervlak gaan door de hitte smelten en de ontstane poriën worden dankbaar gevuld met het vloeibare bitumen van de roofing. Hierdoor ontstaat een perfecte hechting met het isolatiemateriaal. Ook het koudlijmen van EPDM of andere dakhuiden op deze mortel vormt geen enkel probleem.

Conclusie : Een naadloze drukvaste dakisolatie, rechtstreeks in helling en in één fase geplaatst, met een extreem laag gewicht en onbeperkte dikte.


Voorbeeldwerf Perliton dakisolatie (bij renovatie) ...

  Kijk voor deze fotoreportage even in ons uitgebreid fotoboek isolatiewerken !

© 2003-2014 - Isolatie Verhoeven nv

webdesign: highgate ´57


Laatste aanpassing op Thursday, October 22, 2015