Isolatie verhoeven
animated
Nieuws
 www.isolatieverhoeven.be - info@isolatieverhoeven.be - Tel. (016) 65 05 05 - Fax (016) 65 70 50
NL - FR 

Thermische isolatie van een zoldervloer ...

Verneem op deze pagina alles over zoldervloerisolatie (met uitleg over premies) of download hier meteen onze handige folder.

Waarom ?

Wie heden een woning bezit waarvan het dak of de zoldervloer niet of onvoldoende is geïsoleerd, raden wij aan om er nu iets aan te doen. U verdient er geld mee ! De laatste vier jaar is de prijs van de stookolie verdubbeld. U hoeft geen expert te zijn om te weten dat deze prijzenklim nog niet ten einde is. Of u nu gelooft in de theorie van Al Gore of niet, u verdient veel geld door brandstof te besparen !
Dakisolaties en zoldervloerisolaties zijn de meest renderende maatregel om energie te besparen en ze wordt ook beloond met premies. De kosten van isolatie zijn zeer snel terugverdiend (1 à 3 jaar) en uw wooncomfort verhoogt aanzienlijk. Onze klanten getuigen van de directe winst, de verwarming gaat dadelijk een stand lager, er is minder tochtgevoel, enz ...

Isoleer ik nu mijn dak of zoldervloer ?

De eerste keuze die je moet maken is wat je isoleert als "dekseltje" van de woning. De isolatie moet zitten op de temperatuursscheiding van binnentemperatuur en buitentemperatuur.
 • Als je de zolder op termijn wil gaan bewonen en/of verwarmen, is het logisch dat je het dak isoleert. Je krijgt een hoger comfort op de onderliggende verdiepingen, bespaart energie en creëert veel (goedkope) woonruimte bij.
 • Gebruik je de zolder niet als leefruimte, ga je deze dus niet verwarmen en isoleer je de zoldervloer. Deze isolatie is veel goedkoper, je hebt een kleiner verliesoppervlak, bespaart nog meer energie en verwarmt niet nodeloos de hele zolderruimte.
  Je kan kiezen of je deze isolatie beloopbaar neemt (indien je nog wil stockage doen op de zolder) of onbeloopbaar (goedkoopste)

Verkoop van materialen ...

Uiteraard verkopen wij ook diverse isolatiematerialen op bestelling (wij zijn geen echte winkel). Het verschil met een ander verkooppunt is dat U bij ons terecht kan voor advies, gegeven door technisch geschoold personeel.
Ook aanverwante producten zijn te verkrijgen zoals roostering, houten vloerplaten, schroeven en ankers, ...
Wij rekenen voor u uit welke hoeveelheden u nodig heeft en verkopen al deze materialen als één pakket.

Isolatiepremies ...

Een aantal energiebesparende maatregelen, waaronder zoldervloerisolatie, worden aangemoedigd door verschillende premies. U doet er beter aan om niet langer te wachten, deze regeling dooft uit naar 2020 toe. Met terugverdientijden van gemiddeld 1 à 3 jaar is zoldervloerisolatie geen langetermijn-investering.
Wij rekenen voor u de premies uit bij de offerte en zorgen nadien voor de vereiste vooringevulde formulieren. Zo weet u op voorhand waar u aan toe bent.
Service van A tot Z. Maak kennis met onze missie en visie.

Ook als u de isolatie zelf plaatst, geniet u van (beperkte) premies. Voor uitgevoerde werken kan u wellicht genieten van het verlaagde 6% BTW-tarief.

Premies : Klik hier voor het overzicht van de premies en voordelen.
Merk op : Premies wijzigen soms erg plots, controleer altijd even op www.energiesparen.be !

Hoe bekom ik een prijsofferte ?

Voor het berekenen van een correcte richtprijs hebben wij erg veel informatie nodig. U mag ons onderstaande gegevens beantwoorden en doormailen, zodat wij een richtprijs kunnen maken voor de isolatiewerken.
Wenst u dadelijk een werfbezoek, stuur ons dan een mail met al uw gegevens (adres, telefoonnummer, ...) Wij nemen dan contact op met u voor een plaatsbezoek.

Wij hebben volgende gegevens nodig :

 • nieuwbouw of renovatie (bouwjaar woning)
 • wenst u zelf uit te voeren, te laten uitvoeren of hangt dit af van de prijs van beiden
 • doel van de zolderruimte (volledig ongebruikt, stockage, woonruimte)
 • de uit te voeren oppervlakte van het dak en/of de vloer
 • soort zoldervloer (houten roostering of beton/welfsels)
 • op welk verdiep is de zolder gelegen, toegankelijk via vaste trap of zolderluik
 • Indien u ook een correct beeld van de premies en terugverdientijden wenst te kennen, graag ook volgende gegevens :
  • postcode of volledig adres van de woning
  • soort verwarming (aardgas, mazout, elektrisch)
  • betaalt u personenbelasting of niet (wegens verschillende soorten premies)

Enkele van onze realisaties ...

Wij plaatsten zelf reeds vele zoldervloerisolaties van particuliere woningen.
Samen met onze andere activiteiten is het mogelijk een volledig project door ons te laten uitvoeren.

Onderstaande foto's zijn slechts enkele voorbeelden van realisaties. Klik hier voor het uitgebreide fotoboek van isolatiewerken, met meer dan 300 foto's.


Zoldervloerisolatie Zoldervloerisolatie Zoldervloerisolatie
Onbeloopbare zoldervloerisolatie met minerale wol, goedkoopste alternatief. Deze wordt in één of twee isolatielagen opengerold. In dit schoolgebouw waarvan de zolder niet werd gebruikt, werd een dikke laag glaswolisolatie geplaatst op de zoldervloer. Terugverdientijd is minder dan één jaar. Het rendement is zeer hoog. U behaalt een hoge isolatiewaarde en heeft een klein verliesoppervlak. De zolder wordt niet (nodeloos) opgewarmd, wat bij een dakisolatie wel het geval zou zijn als u de zolder niet gebruikt.

beloopbare zoldervloerisolatie met harde minerale wol beloopbare zoldervloerisolatie met harde minerale wol
Beloopbare zoldervloerisolatie met harde minerale wol (op ruwe beton of houten vloeren) of polyurethaanisolatie (bij uitgechapte vloeren). Deze wordt in één of twee isolatielagen aangebracht met verspringende voegen, en kan worden afgewerkt met een watervaste OSB-plaat (houten plaat met tand- en groefverbinding). De klant krijgt een semi-beloopbare of frequent beloopbare propere geïsoleerde stockagevloer als resultaat. De terugverdientijd ligt tussen de 1 en 2 jaar.

beloopbare zoldervloerisolatie met zachte minerale wol beloopbare zoldervloerisolatie met zachte minerale wol
Beloopbare zoldervloerisolatie met zachte minerale wol, geplaatst tussen een houten roostering en afgewerkt met een watervaste OSB-plaat (houten plaat met tand- en groefverbinding). Het resultaat is een frequent beloopbare propere geïsoleerde stokagevloer. In deze woning werd de vloer achter de dakspanten onbeloopbaar geïsoleerd. In de middenzone werden bijkomende roosteringsbalken geplaatst met dezelfde isolatie tussen, maar werd deze afgewerkt met een watervaste OSB-plaat (houten plaat met tand- en groefverbinding). Terugverdientijd ligt tussen de 2 en 3 jaar.

beloopbare zoldervloerisolatie met Perliton vloer beloopbare zoldervloerisolatie met Perliton vloer
Beloopbare zoldervloerisolatie met Perliton vloer (isolerende mortel) in combinatie met isolatieblokken, best betaalbare alternatief voor semi-beloopbare zoldervloeren van grote oppervlaktes. Het resultaat is een zeer drukvaste isolatielaag welke prima beloopbaar is. Omdat het oppervlak niet slijtvast is (zoals een chape) kan u deze afdekken met een mat of vliesdoek om bij frequent belopen de isolatiekorrels niet los te lopen. Terugverdientijd ligt tussen de 1 en 3 jaar.

Is uw foto-honger nog niet gestild ? Klik hier voor het uitgebreide fotoboek van isolatiewerken, met meer dan 300 foto's.

© 2003-2014 - Isolatie Verhoeven nv

webdesign: highgate ´57


Laatste aanpassing op Thursday, October 22, 2015