Isolatie verhoeven
animated
Nieuws
 www.isolatieverhoeven.be - info@isolatieverhoeven.be - Tel. (016) 65 05 05 - Fax (016) 65 70 50
NL - FR 

Thermische na-isolatie van een kelder(vloeren) ...

Waarom ?

Via een kelder of kruipkelder koelt uw betonplaat in de winter sterk af. Zeker bij een verluchte kelder of kruipkelder daalt de temperatuiur in de winter stevig.
De stookkosten stijgen en de vloer voelt koud aan. Door deze vloerplaat te isoleren dalen de stookkosten en neemt het comfort toe.
We staan in permanent contact met de vloer met onze voeten. Een kille vloer geeft je zelfs in een goed verwarmde ruimte een koud onbehaaglijk gevoel.
Bovendien wekt een groot temperatuursverschil tussen de kamertemperatuur en de vloer ook een luchtstroming op, nl. tocht.

Omdat zelfs bij een grondige renovatie het vaak onhaalbaar is om de vloer langs de bovenzijde te isoleren (breekwerk, niveau van vloer verhoogt, deuren en trappen aanpassen, ...), is men aangewezen tot het isoleren via de (kruip)kelder.

Isoleer ik nu mijn kelderplafond of keldervloer ?

U dient zich de vraag te stellen : wordt de kelder verwarmd of niet ?
Gaat het om een verwarmde kelder (temperatuur 18 à 20 °C) dan isoleert u de vloer (dit is slechts uitzonderlijk van toepassing) Gaat het zoals bijna elke ongebruikte kelder (ook al vriest het hier niet binnen en stockeert u hier bepaalde zaken), dan isoleert u het plafond van de kelder.

Hoe/methode ?

Met speciale isolatiepluggen bevestigen we harde isolatieplaten in PUR of PIR tegen (kruip)kelderplafonds. Het gaat om tand- en groefplaten van 60 x 120 cm. De meest gebruikte dikte is momenteel 7 cm, waarbij u een R-waarde van 3,00 m≤K/W behaalt.

Wat isoleert het best : een kelder of een vloer op volle grond ?

Bouwt u met een (kruip)kelder of op volle grond ? Die vraag wordt vaak gesteld, ook op vlak van isolatie.
Vaak heeft u de keuze als bouwheer niet, gezien de stabiliteit van de ondergrond bepalend is of een (kruip)kelder aangewezen is of niet nodig is. Weet echter dit : onder een vloerplaat op volle grond heerst permanent een 11 à 13 °C afkomstig van 'aardwarmte'.
En in een goed geventileerde kruipkelder zal de temperatuur in de winter makkelijk onder de 10°C dalen.
Hiermee besluiten we dat het goed isoleren van de betonplaat boven de (kruip)kelder belangrijker is dan die op volle grond.

Isolatiepremies ...

Een aantal energiebesparende maatregelen, waaronder vloerisolatie, worden aangemoedigd door een premies. U doet er beter aan om niet langer te wachten, deze regeling dooft uit naar 2020 toe.
Wij rekenen voor u de premies uit bij de offerte en zorgen nadien voor de vereiste vooringevulde formulieren. Zo weet u op voorhand waar u aan toe bent.
Service van A tot Z. Maak kennis met onze missie en visie.

U geniet enkel van deze premie als u de isolatie laat plaatsen ! Voor uitgevoerde werken kan u wellicht genieten van het verlaagde 6% BTW-tarief (woning ouder dan 5 jaar).

Premies : Klik hier voor het overzicht van de premies en voordelen.
Merk op : Premies wijzigen soms erg plots, controleer altijd even op www.energiesparen.be !

Hoe bekom ik een prijsofferte ?

Voor het berekenen van een correcte richtprijs hebben wij wat informatie nodig. U mag ons onderstaande gegevens beantwoorden en doormailen, zodat wij een richtprijs kunnen maken voor de isolatiewerken. Wenst u dadelijk een werfbezoek (vrijblijvend en kosteloos), stuur ons dan een mail met al uw gegevens (adres, telefoonnummer, ...) Wij nemen dan contact op met u voor een plaatsbezoek.

Wij hebben volgende gegevens nodig :

  • nieuwbouw of renovatie (bouwjaar woning)
  • wenst u zelf uit te voeren, te laten uitvoeren of hangt dit af van de prijs van beiden
  • soort van kelderplafond
  • vrije (werk)hoogte in de (kruip)kelder
  • soort plafond (gegoten beton / welfsels / houten roostering)
  • soort ondergrond (ruw beton / aarde) een vocht (droog / aardvochtig / nat)
  • toegangkelijkheid (afmeting van opening naar deze ruimte)
  • raming van de uit te voeren oppervlakte

Verkoop van materialen ...

Wil u liever zelf aan de slag, dan kan u bij ons ook terecht voor alle isolatiematerialen en pluggen om dit werk tot een goed einde te brengen.
U geniet helaas niet van het verlaagd btw-tarief of premies.


Klik hier voor het uitgebreide fotoboek van isolatiewerken, met meer dan 300 foto's.

© 2003-2014 - Isolatie Verhoeven nv

webdesign: highgate ´57


Laatste aanpassing op Thursday, October 22, 2015