Isolatie verhoeven
animated
Nieuws
 www.isolatieverhoeven.be - info@isolatieverhoeven.be - Tel. (016) 65 05 05 - Fax (016) 65 70 50
NL - FR 

Thermische isolatie van een hellend dak ...

Verneem op deze pagina alles over dakisolatie van hellende daken (met uitleg over premies) of download hier meteen onze handige folder.

Waarom ?

Wie heden een woning bezit waarvan het dak of de zoldervloer niet of onvoldoende is geïsoleerd, raden wij aan om er nu iets aan te doen. U verdient er geld mee ! De laatste vier jaar is de prijs van de stookolie verdubbeld. U hoeft geen expert te zijn om te weten dat deze prijzenklim nog niet ten einde is. Of u nu gelooft in de theorie van Al Gore of niet, u verdient veel geld door brandstof te besparen !
Dakisolaties en zoldervloerisolaties zijn de meest renderende maatregel om energie te besparen en ze wordt ook beloond met premies. De kosten van isolatie zijn zeer snel terugverdiend (1 à 3 jaar) en uw wooncomfort verhoogt aanzienlijk. Onze klanten getuigen van de directe winst, de verwarming gaat dadelijk een stand lager, er is minder tochtgevoel, enz ...

Merk op : U heeft geen onderdak nodig om dakisolatie te plaatsen, dus elk dak is geschikt voor dakisolatie. Wij bieden u verschillende mogelijkheden qua dakisolatie (al dan niet afgewerkt met gyproc). Bijkomend doen wij eventueel uw volledige zolderinrichtingen (dakramen, elektriciteit, chape, vloerbekleding, Ö)

Isoleer ik nu mijn dak of zoldervloer ?

De eerste keuze die je moet maken is wat je isoleert als "dekseltje" van de woning. De isolatie moet zitten op de temperatuursscheiding van binnentemperatuur en buitentemperatuur.
 • Als je de zolder op termijn wil gaan bewonen en/of verwarmen, is het logisch dat je het dak isoleert. Je krijgt een hoger comfort op de onderliggende verdiepingen, bespaart energie en creëert veel (goedkope) woonruimte bij.
 • Gebruik je de zolder niet als leefruimte, ga je deze dus niet verwarmen en isoleer je de zoldervloer. Deze isolatie is veel goedkoper, je hebt een kleiner verliesoppervlak, bespaart nog meer energie en verwarmt niet nodeloos de hele zolderruimte.
  Je kan kieren of je deze isolatie beloopbaar neemt (indien je nog wil stockage doen op de zolder) of onbeloopbaar (goedkoopste)

Onder de rubriek "Vraag en antwoord, een oplossing op al uw problemen ..." is alles te vinden over het isoleren van hellende daken met minerale wol (lees : rotswol of glaswol). Dit is nog steeds het meest gebruikte materiaal voor dakisolatie van een hellend dak.

De grootste voordelen zijn :

 • eenvoud van plaatsing (mits wat advies is elke doe-het-zelver al goed op weg)
 • past zich het best aan de vorm van het dak aan (minste risico voor kiezen en naden)
 • behaalt een goede isolatiewaarde
 • brandveilig, wat niet kan gezegd worden over alle isolatiematerialen gemaakt van kunststofschuimen.

Verkoop van materialen ...

Uiteraard verkopen wij ook diverse isolatiematerialen op bestelling (wij zijn geen echte winkel). Het verschil met een ander verkooppunt is dat u bij ons terecht kan voor advies, gegeven door technisch geschoold personeel.
Ook aanverwante producten zijn te verkrijgen zoals aluminiumtape, isolatiepluggen, ...
Wij rekenen voor u uit welke hoeveelheden u nodig heeft en verkopen al deze materialen als één pakket.

Isolatiepremies ...

Een aantal energiebesparende maatregelen, waaronder dakisolatie, worden aangemoedigd door verschillende premies. Hoewel dit pakket premies nog enkele jaren zal blijven bestaan, doet u er beter aan om niet langer te wachten. Met terugverdientijden van gemiddeld 1 à 3 jaar is dakisolatie geen langetermijn-investering.
Wij rekenen voor u de premies uit, de terugverdientijd, alsook de jaarlijks te verwachten besparing (stookkost). Zo weet u op voorhand waar u aan toe bent. Ook als u de isolatie zelf plaatst, geniet u van (beperkte) premies. Voor uitgevoerde werken kan u wellicht genieten van het verlaagde 6% BTW-tarief.
Wij zorgen ervoor dat u zorgeloos van de maximale premies kan genieten.

Merk op : Wenst u de kosten niet in één keer te betalen, kies dan voor een groene lening bij uw bank, waarbij de overheid u een intrestbonificatie van 1,5 % geeft en bijkomend 30 % aftrek kan genieten op de betaalde intresten.

Hoe bekom ik een prijsofferte ?

Voor het berekenen van een correcte richtprijs hebben wij erg veel informatie nodig. U mag ons onderstaande gegevens beantwoorden en doormailen, zodat wij een richtprijs kunnen maken voor de isolatiewerken.
Wenst u dadelijk een werfbezoek, stuur ons dan een mail met al uw gegevens (adres, telefoonnummer, ...) Wij nemen dan contact op met u voor een plaatsbezoek.

Wij hebben volgende gegevens nodig :

 • nieuwbouw of renovatie (bouwjaar woning)
 • wenst u zelf uit te voeren, te laten uitvoeren of hangt dit af van de prijs van beiden
 • doel van de zolderruimte (volledig ongebruikt, stockage, woonruimte)
 • de uit te voeren oppervlakte van het dak en/of de vloer
 • soort zoldervloer (houten roostering of beton/welfsels)
 • op welk verdiep is de zolder gelegen, toegankelijk via vaste trap of zolderluik
 • Indien u ook een correct beeld van de premies en terugverdientijden wenst te kennen, graag ook volgende gegevens :
  • postcode of volledig adres van de woning
  • soort verwarming (aardgas, mazout, elektrisch)
  • betaalt u personenbelasting of niet (wegens verschillende soorten premies)

Enkele van onze realisaties ...

Wij plaatsten zelf reeds vele dakisolaties van particuliere woningen, alsook industriële gebouwen.
Samen met onze andere activiteiten is het mogelijk een volledig project door ons te laten uitvoeren.

Onderstaande foto's zijn slechts enkele voorbeelden van realisaties. Klik hier voor het uitgebreide fotoboek van isolatiewerken, met meer dan 300 foto's.


Dakisolatie van een bestaande woning te Leuven. Het gaat om een traditioneel dak met een onderdakfolie van gewapend geperforeerd PVC-folie, kepers en gordingen Wij isoleerden dit dak met minerale wol (glaswol) in twee lagen met een totale dikte van 23 cm (8 + 15 cm). Deze diktes zijn verre van ongewoon. Als de klant de hoofdbalken van het dak wil wegwerken achter het dampscherm en de latere afwerking, zijn isolatiediktes van 6 + 20 cm niet uitgesloten.


Dakisolatie van een nieuwbouw te Hoogstraten. De zolder wordt niet gebruikt als leefruimte, maar de technische installaties dienen afdoende te worden geïsoleerd tegen de koude en warmte.
Dit is een typisch voorbeeld van een (geprefabriceerd) spantendak met (on)regelmatige tussenafstanden. Er kan worden geïsoleerd in één laag. Wij opteerden voor een isolatie van 15 cm minerale wol (glaswol) in spijkerflensdekens van 45 cm breedte met aluminium dampscherm gezien de regelmatige tussenafstanden.

Dakisolatie van een bestaande woning te Wijgmaal. Het dak werd voorafgaand hersteld, ontmost en voorzien van dakramen. Er werd binnen een minerale wol geplaatst alsook een gyprocbekleding. Het dak van deze vroegere hooizolder was nog gemaakt met ruwe boomstammen, welke de klant deels zichtbaar wou laten.

Voorbeeld van het inwerken van gyprocwand ter hoogte van een zichtbaar blijvend dakspant. Let op : geen enkel spant loopt recht !

Dakisolatie van een loods te Geldenaken met isolatieplaten uit polyisocyanuraat in een metalen draagstructuur. De isolatie doet ook dienst als bekleding. Vanwege de kleur en reflecterend vermogen is de lichtopbrengst per armatuur hoger.

Is uw foto-honger nog niet gestild ? Klik hier voor het uitgebreide fotoboek van isolatiewerken, met meer dan 300 foto's.

© 2003-2014 - Isolatie Verhoeven nv

webdesign: highgate ´57


Laatste aanpassing op Thursday, October 22, 2015