Isolatie verhoeven
animated
Nieuws
 www.isolatieverhoeven.be - info@isolatieverhoeven.be - Tel. (016) 65 05 05 - Fax (016) 65 70 50
NL - FR 

Voorbeeldwerf Isoflor akoestische vloerisolatie ...

  Kijk ook eens in ons nieuw uitgebreid fotoboek isolatiewerken !

Foto 1 & 2 : Mengen materiaal

Foto 1 : Mengen materiaal Foto 2 : Mengen materiaal

Het rubbergranulaat en de lijm worden intens gemengd in kleine mengmolentjes tot een homogeen gebonden massa bekomen wordt. De gebonden rubberkorrels worden onmiddellijk op de draagvloer aangebracht op een dikte van 2 cm.


Foto 3 & 4 : Probleem van leidingen

Foto 3 : Probleem van leidingen Foto 4 : Probleem van leidingen

De hoeveelheid technische leidingen op de vloerplaat is niet te onderschatten. Traditionele isolatiematten en materialen op rol (folies) worden niet altijd naadloos geplaatst. Het gevaar bestaat dat bij plaatsing van de chape contactpunten met de ondervloer ontstaan en daardoor de beoogde resultaten niet gehaald worden.
Aangezien isolatiefolies onmogelijk mooi rondom leidingen kunnen aansluiten, laat staan ter hoogte van kruisingen, zullen holtes onder de folie aanwezig blijven. Deze holtes vormen een groot gevaar voor het op termijn afbarsten van de chape, wat zich tot in de vloerbekleding kan doorzetten.
Met Isoflor worden alle leidingen ingekleed en worden ook ter plaatse van leidingkruisingen achterblijvende holtes vermeden.

Waar bijzonder uitgebreide leidingpakketten aanwezig zijn kan het interessanter zijn om deze eerst uit te vullen met Perliton isolatiemortel en hierop de laag Isoflor aan te brengen. Ook uit oogpunt van EPB-conformiteit (thermische isolatiewaarde) kan dit noodzakelijk zijn.


Foto 5 & 6 : Aandacht voor detailafwerking

Foto 5 : Aandacht voor detailafwerking Foto 6 : Aandacht voor detailafwerking

Technische leidingen worden ingekleed en bedekt met een laag Isoflor om elk contactpunt te vermijden. Tegen de muren wordt een elastische randstrook geplaatst, om ook via deze weg contactgeluid uit te sluiten. Gedetailleerde uitvoering is bij het plaatsen van contactgeluidsisolatie van het allergrootste belang.


Foto 7 & 8 : Eindresultaat

Foto 7 : Eindresultaat Foto 8 : Eindresultaat

Het resultaat is een naadloos rubbertapijt waarop na 2 dagen de chape geplaatst kan worden. De chapper dient voor het plaatsen van de chape wel eerst nog een plasticfolie op de Isoflor aan te brengen om indringen van chape te vermijden. Alweer is het eventueel kunnen ontstaan van contactpunten hierbij het uitgangspunt.

Conclusie : Een naadloze en gebonden akoestische vloerisolatie, rechtstreeks op de draagvloer, rond de leidingen.
Dit systeem behaalt de strengste geluidseisen, noodzakelijk voor de utiliteitsbouw en appartementenbouw.
Echter meer en meer particulieren willen ook voor hun woning een dergelijk comfort behalen.

© 2003-2014 - Isolatie Verhoeven nv

webdesign: highgate ´57


Laatste aanpassing op Thursday, October 22, 2015