Isolatie verhoeven
animated
Nieuws
 www.isolatieverhoeven.be - info@isolatieverhoeven.be - Tel. (016) 65 05 05 - Fax (016) 65 70 50
NL - FR 

Hydrofuge (gevelbehandeling)

Wat is een hydrofuge ?

Hydrofuge is een kleurloos product die de capillaire zuigkracht van de poriën van gevelmetselwerk en voegwerk sterk verkleint waardoor een onzichtbare barrière gevormd wordt tegen regenwater.
De poriën worden echter niet afgedicht (zoals bij verf wel het geval is), de steen kan dus nog ademen en drogen.
Ook het uitzicht van de gevel wijzigt niet.

Waarom zou ik mijn gevel (laten) behandelen ?

 • Reden 1 : U heeft een mooie en propere gevel en wil dat ook zo houden ! Door de gevel te behandelen met een kleurloze hydrofuge wordt deze water- én vuilafstotend en verhoogt de duurzaamheid ervan. Vooral poreuze en lichte gevelstenen hebben last van stof, mosgroei, zure regen en uitlaatgassen.
 • Reden 2 : Volle muren (zonder spouw) hebben al wel eens last van vochtdoorslag. Een volle muur zonder regenspouw is aan de regenzijde van de woning vaak vochtig, kil en koud. Het vocht in deze muur verhoogt uw stookkosten en verlaagt het comfort.
  In dit geval is het zelfs duurzamer om een buitengevelisolatie aan te brengen, waarmee zowel het doorslaand regenvocht als de isolatiewaarde van de muur grondig worden aangepakt.
  (zie ook onze one-stop-shop pagina)

Hoe (laten) aanbrengen ?

U kan bij ons milieuveilige producten kopen alsook dit werk laten uitvoeren door onze eigen vakmensen. De producten waar wij mee werken zijn dikvloeibaar (het best te vergelijken met behangerslijm/pap) en worden aangebracht met een speciale verfrol en kwast (hoeken). U moet dus niet alles potdicht gaan afplakken (vb. ramen) om bevuiling tegen te gaan. U ziet het product meteen inwerken op de muur en ziet op die manier vlot waar u al product hebt aangebracht. Na één dag is de hydrofuge opgedroogd en is uw muur beschermd.

Wanneer is hydrofuge af te raden ?

Vertoont uw gevel al sporen van vorstschade (uitvallende voegen, stukgevrozen gevelstenen), dan is het raadzaam om eerst grondig te onderzoeken waarom deze schade voorkomt.

Een muur vol haarscheurtjes geeft het regenvocht de kans via deze weg in de muur te trekken, ondanks de hydrofuge. Omdat het droogproces na behandeling met hydrofuge trager zal verlopen, kan er bijkomende vorstschade optreden. Dit valt dus af te raden bij vorstgevoelige muren. Een bestaande muur die al enkele jaren staat heeft voldoende vorst-dooicycli meegemaakt om puur visueel te beoordelen of de gevelsteen en het voegwerk voldoende vorstbestendig zijn.

Uitvallende voegen hebben twee voorname oorzaken :

 • de achterliggende stelmortel (waarmee de stenen zijn vermetseld) bevat teveel zavel en zuigt teveel vocht op. Bij vriestemperaturen zet het vocht in deze mortel uit en duwt ze de voegmortel naar buiten. Je herkent dit aan lange strookjes voegsel die samenhangend zijn en er in één stuk uitvallen.
 • De voegmortel is té zwak en is door erosie aangetast (door weersinvloeden bij een voegmortel die teveel zavel bevat of te weinig bindmiddel). Je herkent dit aan de ongelijke oppervlakte van de voegmortel zelf.

Garantie ?

Wij geloven sterk in de producten die we gebruiken, daarom geven wij ook 10 jaar garantie op deze behandeling. Bovendien wordt er vóór uitvoering steeds een inspectie van de gevel uitgevoerd.

 • uitgevallen metselwerk
 • aanbrengen product
 • hydrofuge-effect
uitgevallen metselwerk1 aanbrengen product2 hydrofuge-effect3

[ algemene verkoopsvoorwaarden ]

© 2003-2014 - Isolatie Verhoeven nv

webdesign: highgate ´57


Laatste aanpassing op Thursday, October 22, 2015