Isolatie verhoeven
animated
Nieuws
 www.isolatieverhoeven.be - info@isolatieverhoeven.be - Tel. (016) 65 05 05 - Fax (016) 65 70 50
NL - FR 

Voorbeeldwerf Acoustic Reflex akoestische vloerisolatie ...

  Kijk ook eens in ons nieuw uitgebreid fotoboek isolatiewerken !

Foto 1 : Openrollen folie "Acoustic Reflex"

Foto 1 : Openrollen folie 'Acoustic Reflex' De Acoustic Reflex folie wordt op de uitvullaag Perliton opengerold. De bedrukte en met HDPE-folie versterkte zijde komt bovenaan te liggen. De rollen overlappen elkaar 10 cm.

Foto 2 : Overlappen van de naden

Foto 2 : Overlappen van de naden De folie is uit twee lagen van 3 mm opgebouwd. Aan de randen is er een strook van 10 cm waar slechts één folielaag zit, waardoor er bij overlapping geen dikteverschil tussen de folie en de overlappende naden zelf is. Deze plaatsingswijze noemt men een overnaadse overlapping.

Foto 3 : Afkleven van de naden

Foto 3 : Afkleven van de naden Door de naden te verkleven met tape, verkleint het risico op verschuiven bij plaatsing van de chape. Te weinig plaatsers maken hiervan werk. Wij voeren dit werk grondig uit, overtuigd van het verschil in resultaat.

Foto 4 : Plaatsen randisolatie

Foto 4 : Plaatsen randisolatie De randisolatie wordt geplaatst voor zijdelingse dillatatie en het verbreken van contact met de muren. Ze dient in één stuk tot > 20 mm boven de afgewerkte vloer te lopen.

Foto 5 : Detail randisolatie

Foto 5 : Detail randisolatie De randisolatie heeft een insnijding in de helft van de hoogte, waardoor zij deels horizontaal en verticaal geplaatst kan worden. Door deze "voet" kan er geen chape naast de folie (van de vloer) komen te liggen en zijn contactpunten uitgesloten. Onze randisolatie is 15 cm hoog, wat in elk geval voldoende mogelijkheden biedt qua chapedikte.

Foto 6 : Plaatsing chape

Foto 6 : Plaatsing chape Vervolgens wordt een gewapende chape geplaatst. De chappewerker dient zorg te besteden aan het gebruik van het materieel. De voeten van de chapepot dienen beschermd te worden om de folie niet te perforeren. Doorgaans maakt hij gebruik van een rest polyethyleen schuimfolie waarmee hij de poten van de voeten omkleed. Ook de reilatten en wapeningsnetten dienen correct gestockeerd te worden.

Foto 7 : Afwerking chape

Foto 7 : Afwerking chape De chape wordt afgetrokken op reilatten en gepolierd.

Foto 8 : Resultaat

Foto 8 : Resultaat De chape is klaar voor bevloering. De randstroken worden afgesneden alvorens het plaatsen van de plinten. De vloerplinten (doorgaans gekleefd tegen de muur) dienen los te staan van de vloeren. Alleen elastisch ondervoegen van de vloerplinten is toegelaten. Dit werkje valt onder de verantwoordelijkheid van de vloerder. Een soepele vloerbekleding (vb. tapijt) zal het akoestisch comfort nog verhogen, maar zelfs bij plaatsing van tegels wordt met dit systeem in combinatie met 5 cm Perliton een categorie Ia gehaald.

Conclusie : Een akoestische vloerisolatie van 6 mm, geplaatst op 5 cm Perliton uitvulling (thermische vloerisolatie).
Dit systeem behaalt de strengste geluidseisen, noodzakelijk voor de utiliteitsbouw en appartementenbouw.
Echter meer en meer particulieren willen ook voor hun woning een dergelijk comfort behalen.

© 2003-2014 - Isolatie Verhoeven nv

webdesign: highgate ´57


Laatste aanpassing op Thursday, October 22, 2015